Ansip: Eesti ja Saksamaa vahel valitsevad laiaulatuslikud koostöösidemed

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansipi ja Saksamaa liidupresidendi Christian Wulffi kohtumine.
Peaminister Andrus Ansipi ja Saksamaa liidupresidendi Christian Wulffi kohtumine. Foto: Valitsuse pressibüroo

Peaminister Andrus Ansip rõhutas tänasel kohtumisel Eestisse visiidile tulnud Saksamaa liidupresidendi Christian Wulffiga, et Eesti ja Saksamaa vahel on välja kujunenud laiaulatuslikud koostöösidemed.

Peaminister Andrus Ansip võttis täna Stenbocki majas vastu Eestis tutvumisvisiidil viibiva Saksamaa Liitvabariigi presidendi Christian Wulffi, vahendas valitsuse pressiesindaja.

Kohtumisel arutati põhiliselt Eesti üleminekut eurole ning räägiti kahe riigi väga headest suhetest. Samuti käsitleti Euroopa Liidu idapartnerluse tegevusi ning arutati Läänemereäärset koostööd.

Kõneldes Eesti astumisest euroalasse rõhutas peaminister Ansip, et tegemist ei olnud omaette eesmärgiga, vaid valitsuse konservatiivse eelarvepoliitika tulemusega. «Ranget eelarvepoliitikat viiksime ellu ka ilma eurota,» ütles ta.

President Wulff tunnustas Eesti eelarvepoliitikat väga kõrgelt ning väljendades arvamust, et range eelarvepoliitikaga riigi astumine eurotsooni tugevdab rahaliidu stabiilsust. Ühiselt jagati arvamust, et eurotsooni stabiilsuse eelduseks on selle liikmete konservatiivne eelarvepoliitika.

«Eesti jagab Saksamaaga samu väärtusi, oleme oma riigi eelarvesse suhtunud väga rangelt ning teeme seda ka edaspidi,» ütles Ansip.

Kohtumisel rõhutasid riigijuhid Eesti ja Saksamaa vahelisi väga häid suhteid bilateraalsel tasandil ning hindasid kõrgelt koostööd Euroopa Liidus ja NATOs. Peaminister Ansip
märkis, et aastatega on Eesti ja Saksamaa vahel välja kujunenud tihedad ja laiaulatuslikud koostöösidemed erinevates valdkondades ning suhted on väga head nii föderaalsel kui liidumaade tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles