Mikser ja Ossinovski astuvad vastamisi SDE volikogul

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimeheks kandideerivad Sven Mikser ja Jevgeni Ossinovski peavad erakonnakaaslaste ees oma esimese poliitduelli laupäeval SDE volikogul.

SDE pressiesindaja sõnul koguneb erakonna volikogu laupäeva keskpäeval Tartus, kus toimub juhikandidaatide debatt. Volikogu koosolek on aga kinnine ehk seal saavad osaleda ainult erakonna liikmed.

SDE aseesimees, endine haridus- ja teadusminister ja praegu riigikokku kuuluv Ossinovski teatas esimeheks kandideerimisest eelmise nädala teisipäeval, põhjendades seda sooviga muuta erakonda tugevamaks. «Kesine valimistulemus ja väheambitsioonikas koalitsioonilepe näitavad, et erakond vajab praeguses etapis uut ja julget plaani, kuidas minna edasi. Peame muutuma seesmiselt tugevaks ning tegema oma hääle kõlavamaks nii valitsuses kui ka ühiskonnas,» märkis ta eile hilisõhtul erakonnakaaslastele saadetud kirjas, kus tutvustas oma valimisprogrammi.

Ühtlasi avaldas Ossinovski arvamust, et pärast seda, kui kõik koalitsioonierakonnad saavad endale lähinädalatel uue juhtkonna, tuleks koalitsioonilepe üle vaadata ja kokku leppida uued koostööalused.

SDEd 2010. aasta sügisest juhtinud Mikser kinnitas nädalavahetusel, et kandideerib ka ise tagasi erakonna esimeheks. «Kaheksa piirkonda on mind esitanud ja oleks vastutustundetu mitte kandideerida,» ütles ta.

Mikser märkis, et plaanib taas valituks saades nii mõndagi teisiti teha kui varem. «Nüüd on meil aastaga tekkinud märkimisväärne kogemus ka valitsusvastutuse kandmises ja saab kindlasti lihtsamini pühenduda ka erakonna struktuuri ehitamisele, seda enam, et järgmised valimised on kohalike omavalitsuste volikogude valimised,» rääkis ta eile Postimehele.

Erakonnale valib kaheks aastaks esimehe 30. mail Pärnus kogunev SDE üldkogu, mis ühtlasi valib ametisse aseesimehed ning juhatuse, revisjonitoimkonna, põhikirja- ja programmitoimkonna, valimistoimkonna ja aukohtu uue koosseisu. Lisaks kinnitab üldkogu esimehe ettepanekul uue peasekretäri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles