Kahe kaluri elu nõudnud õnnetus juhtus petlikus kohas

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meri.
Meri. Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel kahe Hiiumaa kaluri elu nõudnud paadiõnnetus juhtus petlikus kohas, mis võib jätta mulje, et kaldale jõudmine pole raske, kirjutab Hiiu Leht.

Ninametsa poolsaarel elav kalur Marek Kuum rääkis, et rannikumeres on meeste leidmise kohas niinimetatud luiteefekt, kus madalikud vahelduvad sügavamate tsoonidega. Samuti on meres rohkesti veest väljaulatuvaid kive.

Koht, kus üks meestest kivil päästmist ootas, on Ninametsa poolsaare tipust umbes 200 meetri kaugusel, kohalikus kõnepruugis Ungumäe ees. Kuum oletab, et üks meestest uskus, et suudab randa jõuda ja abi kutsuda. Ise alajahtumist kogenuna ütleb ta, et seisund sarnaneb joobega.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kaja Graki sõnul meestel päästeveste seljas ei olnud, päästjad leidsid need kummuli asendis paadi alt.

Laupäeval Reigi lahele kalastama läinud ja õnnetusse sattunud kahest mehest üks hukkus rannikulähedases vees, teine, kes kivil istudes pääsemist ootas ja haiglasse ravile toimetati, suri eile alajahtumise tõttu.

Laupäevane kalastamisretk jäi viimaseks Hiiu valla Reigi küla kahele taluperemehele - 66-aastasele Adole ja 61-aastasele Tarmole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles