Piirivalvurid päästsid Peipsi järve kukkunud alkoholi tarvitanud mehe

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Täna hommikul aitasid piirivalvurid Peipsi järvest välja kalapüügi käigus vette kukkunud ja eluohtlikku olukorda sattunud mehe. 

Lõuna prefektuuri teatel avastasid piirivalvurid täna hommikul kella 9.30 ajal Peipsi järvel 600 meetri kaugusel kaldast tühja paadi, mida kohe kontrollima suunduti. Paadi lähedalt leidsid Varnja piirivalvurid vette kukkunud mehe, kes tõmmati veest välja ning toimetati Mustvee sadamasse meedikute juurde.

Abivajajaks osutus 62-aastane mees, kes oli tugevalt alajahtunud. Samuti tuvastati, et mees oli tarvitanud alkoholi. Oma sõnul püüdis ta ankurdatud paadist spinninguga kala, kui suurema laine tulekuga tasakaalu kaotas. Mees kukkus vette ja tagasi paati ronida tal enam ei õnnestunud.

Piirivalvurite sõnul säästis meest kohesest uppumissurmast päästevest, mis jõuetut meest vee peal hoidis.

Mustvee kordoni juht Jalmar Ernits paneb kõikidel kalastajatele südamele, et alkohol ja veekogud kokku ei sobi, sest sageli on just alkohol veega seotud õnnetuste üheks teguriks. «Alkoholi tarvitanuna hinnatakse oma võimeid üle ja seetõttu võib ka tavaline kalapüük võtta traagilise pöörde,» ütles Ernits ning lisas, et antud juhul oli mehe pääsemisel oluline osa piirivalvurite kiirel reageerimisel ja päästevesti kasutamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles