Tudengiliit: vajadusel viime õppelaenu küsimuse Inimõiguste Kohtuni

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Mälzer
Maris Mälzer Foto: Peeter Langovits

Eesti Üliõpilaskondade Liidu (EÜL) esimees Maris Mälzer kinnitas TV3 saates «Kolmeraudne», et vajadusel viib tudengiliit lapsevanemate õppelaenude hüvitamise lõpetamise küsimuse Euroopa Inimõiguste Kohtu tasandini välja.

«EÜL ei ütle, et õppelaenu peab hüvitama, vaid me võitleme nende eest, kes olid enne seadusemuudatust laenu võtnud,» selgitas Mälzer, et tudengiliidu arvates rikkus riik laenude hüvitamist lõpetades põhiseadusesse kirjutatud õiguspärase ootuse printsiipi.

«Küsimus on selles, et meil on õigusriik ja õiguskindlus on üks meie põhiväärtusi. Kuidas riik saab teha otsuseid, mis seda õiguskindlust vähendavad?» küsis Mälzer, viidates tudengitele, kes perekonda planeerides õppelaenu hüvitamisega arvestasid.

«Meie võitleme lõpuni. Oleme andnud lootust neile inimestele, kes on meie poole pöördunud ja seda ootust me kindlasti ei peta,» lubas EÜLi esimees ja lisas, et vajadusel viiakse õppelaenude küsimus Euroopa Inimõiguste Kohtu tasandini välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles