Tallinnasse saabusid kahe NATO mereväegrupi laevad

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnasse saabusid NATO laevad.
Tallinnasse saabusid NATO laevad. Foto: mil.ee

Täna saabusid Tallinnasse NATO 2. mereväegrupi ja NATO 1. alalise miinitõrjegrupi laevad, mis viisid eile läbi ühise õhutõrjeharjutuse Eesti mereväe ja miinitõrjeoperatsioonil Open Spirit osalevate laevadega.

NATO gruppide ja Eesti mereväe laevade koostööharjutusel harjutasid mereväelased tegevust simuleeritud asümmeetrilise ohu vastu ning laevade grupi kooskõlastatud manööverdamist, teatas kaitsevägi. Õhutõrjeharjutust toetas Eesti õhuväe kopter, mis etendas harjutusel vastase rolli.

«Oli au töötada koos Eesti liitlastega. Iga koos tehtud harjutus arendab meie vägesid ja täiendab meie oskusi,» ütles kontradmiral Williamson. 

Sadamavisiidi ajal kohtuvad gruppide ja laevade komandörid Tallinna linnavalitsuse esindajatega ja kolleegidega kaitseväest. Laevameeskonnad saavad aega puhkamiseks ja kohalike vaatamisväärsustega tutvumiseks. 

«Oli au töötada koos Eesti liitlastega. Iga koos tehtud harjutus arendab meie vägesid ja täiendab meie oskusi

USA mereväe kontradmiral Brad Williamsoni alluvusse kuuluv NATO 2. alaline mereväegrupp koosneb lipulaevast USS Vicksburg ning laevadest HMCS Fredericton, TCG Goksu ja HNLMS Tromp.

USS Vicksburg on Ticonderoga-klassi ristleja, mis on varustatud Aegis lahingujuhtimissüsteemiga ja mille peamisteks võimeteks on kaugmaa õhutõrje Standard raketisüsteem (k.a. ballistiliste rakettide tõrje ehk osalemine raketikilbis) ning Tomahawk tiibrakettidega maasihtmärkidele löökide andmine. 

Hollandi mereväe kaptenleitnant Peter Bergen-Henegouwen juhitav NATO 1. miinitõrjegrupp osales 15. maist kuni tänaseni kestnud miinitõrjeoperatsioonil Open Spirit 2015, mis toimus Eesti mereväe juhtimisel 15 riigi, 18 laeva ja 7 tuukrigrupi osalusel Eesti vetes.

Gruppi kuuluvad lipulaev FGS Donau (Saksamaa), BNS Lobelia (Belgia), FGS Auerbach (Saksamaa), HMS Quorn (Ühendkuningriigid), ORP Mewa (Poola), HNLMS Willemstad (Holland), HNOMS Rauma (Norra), FS Eridan (Prantsusmaa) ja LNS Skalvis (Leedu).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles