Kaitseväe tõttu toetusraha oodanud reservväelased saavad viivist nõuda

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ardi Hallismaa / Kaitsevägi

Kaitseväe kinnitusel on pea kõik suurõppusel Siil osalenud reservväelased tänaseks osalemise eest toetusraha kätte saanud. Nendel, kes ei saanud tasu õigeks ajaks kaitseväe viivitamise tõttu, on võimalus esitada viivise saamiseks nõue.

Tänaseks on kõik suurõppusel osalenud reservväelased toetusraha saanud, ent on veel mõni üksik, kellele on ülekanne pankade poolt annulleeritud, sest kontonumbris on olnud viga. «Kuid kontaktisaamisega tegeletakse edasi kuni inimesega saadakse ühendust ja nii kui info olemas, saavad ka viimased toetusraha,» ütles kaitseväe peastaabi pressijaoskonna leitnant Kristel Maasikmets Postimehele. 

Nendel inimestel, kes pole senini toetust kätte saanud, soovitab Maasikmets võtta ühendust kaitseväe üksusega, kes neid formeeris.

Nii mõnigi reservväelane on Postimehe kommentaariumis ja ka sotsiaalmeedias uurinud, kas toetusraha viibimise eest makstakse ka viivist. Maasikmets juhtis tähelepanu, et õppuse eest ettenähtud tasu puhul on tegemist toetusraha, mitte töötasuga, mistõttu ei arvestata viivist automaatselt.

Samas aga sõnas ta, et kui inimene esitab kaitseväele nõude, siis vaadatakse asjaolud üle - näiteks kas inimene on ise tinginud maksmise viivituse valede andmete esitamise tõttu või on kaitsevägi maksega viivitanud. «Iga juhtumit vaadatakse eraldi ja kui viivituse on põhjustanud kaitsevägi, siis makstakse ka nõue välja,» selgitas Maasikmets.

Postimees kirjutas möödunud nädalal, et kuigi seaduse järgi oleks Siilil osalenud reservväelased pidanud suurõppuse eest tasu saama hiljemalt 29. maiks, ei olnud nii mõnigi neist veel juuni esimestel päevadel sentigi saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles