Venemaa paigutab mässuliste vabariikidesse tuhanded sõdurid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjaväekolonn Lõuna-Osseetia pealinna Tshinvali lähistel.
Vene sõjaväekolonn Lõuna-Osseetia pealinna Tshinvali lähistel. Foto: AP / Scanpix

Lõuna-Osseetiasse ja Abhaasiasse paigutatakse kummassegi umbes brigaadi jagu sõdureid, kes jäävad neisse separatistlike provintside julgeolekut tagama ilmselt pikaks ajaks.

 

Vene Föderatsiooni kaitseminister Anatoli Serdjukov kandis tänasel kohtumisel president Dmitri Medvedevile ette, et «juba on kokku lepitud» selles, kui suur kontingent hakkab viibima neis vabariikides – kummaski umbes 3800 meest, vahendas Interfax. Serdjukovi sõnul on paika pandud ka vägede struktuur ja esialgsed dislotseerumise paigad.

 

«Lõuna-Osseetias on selleks Džava ja Tshinvali, aga Abhaasias majututakse paikadesse, kus olid meie rahuvalvajad. Edaspidi määrame kindlaks konkreetsed kohad, kus need sõdurid hakkavad paiknema,» selgitas minister presidendile.

Medvedev omakorda avaldas arvamust, et mida rohkem saabub Gruusia aladele vaatlejaid OSCE ja Euroopa Liidu struktuuridest, seda parem. «Ma loodan, et see peatab miinimumina vähemalt Gruusia sõjalise režiimi sooritamast rumalaid tegusid,» ütles ta Serdjukovile.

Vene välisminister Sergei Lavrov teatas täna juba veidi varem, et seni neis konfliktitsoonides viibinud rahuvalvajad asendatakse nüüd regulaarvägedega, mis jäävad sinna «pikaks ajaks. Lavrov teatas täna pärastlõunal ametlikult ka seda, et Moskva on seadnud ametlikult sisse diplomaatilised sidemed kahe vabariigiga ning vahetanud ka vastavaid noote Abhaasia ja Lõuna-Osseetiaga.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles