Anija metsapõleng sai ilmselt alguse hooletust lõkketegemisest

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikul puhkes metsatulekahju Harjumaal Anija vallas Mustjõe külas.
Eile hommikul puhkes metsatulekahju Harjumaal Anija vallas Mustjõe külas. Foto: Päästeamet

Harjumaal Anija vallas umbes seitsme hektari suurusel maa-alal lõõmanud metsatulekahju sai tõenäoliselt alguse lahtise tulega hooletust ümberkäimisest. 

Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs ütles kella 13 ajal Postimehele, et põlengut pole senini täielikult likvideeritud ning päästjad tegelevad veel võimalike tulekollete otsimisega. Päästetööde juht arvas eile, et tule levikule pannakse lõplikult piir tänase päeva jooksul, ent millal täpselt võiks sündmuse lõppenuks lugeda, ei soostunud Hirs ennustama.

Päästeamet teatas hiljem, et metsatulekahju likvideeriti kell 12.53.

Kui algselt anti teada, et tulekahju lõõmab kokku 21 hektari suurusel alal, siis Hirsi sõnul võttis tuli enda alla tegelikult umbes kolm korda väiksema maa-ala. Ala täpse suuruse määratlemist raskendasid suits ja tugev tuul rabamaastikul.

Põlenguala. Allikas: päästeamet Twitteris.
Põlenguala. Allikas: päästeamet Twitteris. Foto: Päästeamet

Ühtlasi märkis Hirs, et suurem tulekahju saadi eile kontrolli alla tänu eritehnikale ja PPA kopterile. «Seal oli veevõtuga kõik korras, sest lähedal on üks karjäär, kust sai helikopteri peale vett võtta,» osutas ta.

Esialgsete andmete järgi võis tulekahju alguse saada lõkkest või muul moel looduses lahtise tulega hooletust ringikäimisest. Tule kiiret levikut soodustas ka eilne tugev tuul.

Häirekeskus sai tulekahju kohta teate eile kell 11.09, kus helistaja Mustjõe külast teatas, et kuskilt tuleb paksu suitsu. Põlengu kohta andis info ka Tartusse lennanud PPA kopter, mille abil täpsustati põlengu täpne asukoht. Päästjate sündmuskohale jõudes selgus esialgse luure põhjal, et põles umbes üheksa hektari ulatuses metsa ning tule levikut soodustas tugev tuul. Põleng lokaliseeriti eile kella 18 ajal.

Tulekahju asusid eile kustutama päästemeeskonnad Kehra, Lasnamäe, Aravete, Assaku, Keila, Lilleküla ja Rakvere komandodest, Aegviidu ja Kuusalu vabatahtlikud päästjad ning päästetöid juhtisid Harjumaa operatiivkorrapidajad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles