Arstid ootavad haigekassalt laste liigeseravi hüvitamist

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambaarst on üks ametitest, mis annab tööd ka kriisi tingimustes.
Hambaarst on üks ametitest, mis annab tööd ka kriisi tingimustes. Foto: SCANPIX

Igal aastal haigestub Eestis ligi sada last kroonilisse liigesepõletikku, mille tõttu saab sageli kahjustada lõualiiges, kuid haigekassa hambumusanomaaliate kulukat ravi ei kata.

Tartu Ülikooli õppejõu ja kliinikumi ortodondi Triin Jagomägi hinnangul võib liigesepõletiku kaheaastase ravi maksumus ulatuda üle 30 000 krooni ning arvestades, et ravi ja jälgimine võib kesta 10-15 aastat, läheb see väga kulukaks, kirjutas ERR Uudised.

Kui ravi jääb lapse kasvuperioodil raha puudumise tõttu saamata, areneb patsiendil Jagomägi sõnul teistsugune, tavapärasest märgatavalt erinev näokuju ning ka valehambumus, mille raskematel juhtudel on tõsiselt häiritud mälumisprotsess.

Haigekassa pressiesindaja Evelin Koppeli sõnul ei ole haigekassal alust hüvitada teenuseid, mis ei kuulu tervishoiuteenuste loetellu.

Sotsiaalministeeriumi meediasuhete nõunik Jana Rosenfeld ütles, et ministeeriumil ei ole plaanis lähiaastatel hambaraviteenuseid hüvitama hakata, olenemata sellest, mis haigusega on tegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles