Ükski kuratooriumi liige ei ole veel sõrmejälgi andnud

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil kuratooriumi endine esimees Sandor Liive ja endine liige Heiti Hääl.
Esiplaanil kuratooriumi endine esimees Sandor Liive ja endine liige Heiti Hääl. Foto: Edmond Mäll / TTÜ

Ehkki Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) kuratooriumi esimees Sandor Liive avaldas teisipäeval lootust, et kuratooriumi liikmed lähevad esimesel võimalusel Eesti Kohtuekspertiisi Instituuti sõrmejälgi andma, ei ole tänase seisuga veel keegi neist sinna jõudnud.

Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi (EKEI) direktor Üllar Lanno teatas täna ennelõunal Postimehele, et antud hetkel ei ole EKEIs käinud ühtegi TTÜ kirjaga seotud inimest. Ta lisas, et tänase seisuga ning võrdlusmaterjali puudumisel, saab EKEI kuratooriumi esimehe kirjale vastata vaid osaliselt.

TTÜ kommunikatsioonijuht Ain Parmas selgitas, et kirja all mõeldakse sisuliselt tellimuskirja, mis esitati EKEI-le uuringute läbiviimiseks. Ta juhtis tähelepanu, et kuratooriumi esimees saatis juba esmaspäeval liikmetele palve minna esimesel võimalusel kohtuekspertiisi instituuti ja ekspertiisiks vajalikud proovid anda. «Eesmärgiks on selgitada võimalikult kiiresti välja selgus TTÜ mainele väga olulises küsimuses väga olulisel ajal: loetud päevad enne uute tudengite vastuvõtu algust,» märkis ta.

«Ajalist piirangut proovide andmiseks ei ole, aga TTÜ usaldusväärsuse huvides on, et seda tehtaks võimalikult kiiresti. Loodetavasti kuratooriumi liikmed mõistavad oma vastutust, sest kõik on ju ekspertiisiks nõusoleku andnud ning ilmutanud valmisolekut selles küsimuses koostööd teha,» selgitas Parmas.

TTÜ saatis 22. mai rektorivalimise hääletussedelid kohtuekspertiisi teisipäeva hommikul. Kui algselt oli kavas teha nii sõrmejälje-, DNA- kui käekirjaekspertiis, siis esialgu loobuti nii aja- kui raha kokkuhoiuks kahest viimasest.

Eelmisel nädalal sai TTÜ  rektori valimise komisjon kuratooriumi neljalt liikmelt avalduse kontrollida rektori valimise hääletustulemusi. Komisjon kontrollis hääletussedeleid ja kuulas ära häältelugemiskomisjoni selgitused ning sai kinnitust, et 22. mail hääletas rektori valimiste otsustavas viiendas voorus Jaak Aaviksoo poolt kaheksa ja vastu oli kolm liiget. 

Liive otsustas möödunud reedel, et saadab tõe väljaselgitamiseks kuratooriumi 22. mai koosolekul antud rektori valimise hääletussedelid Eesti Kohtuekspertiisi Instituuti ekspertiisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles