Sisekaitseakadeemias toimub õppus, kuidas käituda massilise sisserände korral

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud
Põgenikud Foto: SCANPIX

Täna toimub akadeemias rollimängule tuginev virtuaalõppus «Nehalennia 2015», mille eesmärgiks on arendada politsei- ja piirivalveameti operatiiv- ning taktikalise tasandi ja kohaliku omavalitsuse valmidust toimetulekuks massilise sisserände olukorra juhtimisel ning lahendamisel.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) arendusosakonna peaeksperdi Marina Põldma sõnul on pagulastemaatika üha aktuaalsem ning seetõttu on oluline, et PPA ametnikud ja kõik koostööpartnerid oskaksid võrdselt hästi reageerida nii üksikjuhtumitele kui ka suuremale sisserändajate hulgale.

Põldma lisas, et Eestil on valminud tegevuskava, mis reguleerib eri valitsusasutuste tegevust ja koostööd põgenike võimaliku massilise sisserände korral.

«Ametnike teoreetiliste teadmiste kinnistamiseks ja antud valdkonnas professionaalsuse tõstmiseks on vajalik kindlaksmääratud regulaarsusega viia läbi koostööharjutusi ning õppusi, millega harjutatakse massilisest sisserändest tuleneva olukorra juhtimist ja lahendamist,» sõnas Põldma.

Õppusel «Nehalennia 2015» osalevad lisaks sisekaitseakadeemia, PPA ja päästeameti ametnikele ka kohaliku omavalitsuse, sotsiaalministeeriumi ning Punase Risti esindajad. Õppuse üldjuht on PPA arendusosakonna juhtivkorrakaitseametnik Priit Saar.

Koolitusõppuse jooksul mängitakse läbi arvuti simulatsiooniga toetatud põhisündmus koos sellest tulenevate sündmuste ahelaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles