Savisaar pääses haiglast välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Tallinna keskhaigla taastusraviosakonnas paranenud Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar pääses täna haiglast välja ning külastas oma kodu Hundisilmal.

Keskerakonna pressiesindaja teatas täna lõunal, et Savisaare taastusravi jätkub kodusel režiimil. Ühtlasi teatas partei, et Lääne-Virumaal asuvas Hundisilma talus traditsioonilist jaanipidu sel aastal ei toimu.

Küll aga olid täna Hundisilmal riigikogu liige Siret Kotka ja Erki Savisaar.

«Eile käisin tema juurest läbi. Minu teada ta pidi homme välja saama,» ütles Savisaare sõber Aadu Must Postimehele.

«Seda, et ta on nädalavahetusel kodus, seda ta ütles küll,» lisas Must, kelle sõnul tegi Savisaar haiglas kõvasti trenni. «Ta ise tahaks väga tööle. Mõistus on särav, aga füüsilist trenni on tal veel vaja teha.»

Kella 17 paiku viidi Savisaar aga tagasi Magdaleena haiglasse.

Tahab tööle

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf ütles Postimehele, et Edgar Savisaar naaseb linnavalitsusse tööle siis, kui tervis lubab, kuid lähiajal seda ilmselt ei juhtu.

«Homme toimub Tallinna linnavalitsuse viimane istung enne suvepuhkust, järgmine istung pärast seda on 5. augustil. Pigem võiks Savisaare tööle naasmine olla augustis või septembris, kuid mingist kindlast ajast praegu rääkida ei saa,» ütles Klandorf.

Edgar Savisaar osutus märtsis toimunud riigikogu valimisi parlamenti valituks. Ta ei ole veel riigikogu teavitanud, kas ta asub parlamendisaadiku kohale või loobub oma mandaadist.

Savisaar sattus haiglasse 18. märtsil. Viis päeva hiljem amputeeriti Savisaarel jalavigastusest tingitud streptokokknakkuse ja toksilise šoki sündroomi tõttu jalg. 12. mail toimetati ta Tartu Ülikooli kliinikumi intensiivraviosakonnast taastusravile Ida-Tallinna keskhaiglasse.

Copy
Tagasi üles