Peaminister Rõivas Carterile: hindame ameeriklaste panust väga kõrgelt

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Taavi Rõivas kinnitas tänasel kohtumisel USA kaitseministri Ashton Carteriga, et Eesti on pühendunud NATO liitlane  ning et USA sõdurite jätkuv ja pikaajaline kohalolek ning eelpositsioneeritud varustus on Eestisse teretulnud.

«Hindame ameeriklaste panust väga kõrgelt. Liitlasvägede ja USA kohalolu meie riigis on oluline ja mitte ainult Eesti, vaid kogu regiooni julgeolekule,» ütles Rõivas Carterile ja lisas, et Eesti valitsus on pühendunud tegema omalt poolt kõik, et Eestis teenivatel USA sõduritel oleksid siin vajalikud elamistingimused ja väljaõppevõimalused.

«Julgeolek on meie valitsuse kõige olulisem prioriteet. Oleme eraldanud 40 miljonit eurot liitlaste kohalolu toetava infrastruktuuri arendamiseks,» ütles Rõivas.

Peaminister Rõivas tänas Carterit USA panuse eest Eesti julgeoleku tugevdamisse.

Peaminister kinnitas USA kaitseministrile, et Eestil on valmisolek võtta vastu USA eelpositsioneeritud varustust. «Muutunud julgeolekukeskkonnas on oluline regulaarne, nähtav ja pikaajaline USA kohalolu Eestis ja regioonis laiemalt,» nentis Rõivas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles