Tallinna vanalinna krõbedad õllehinnad turiste ei heiduta

Nele-Mai Olup
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suvine ilm on Tallinna Raekoja platsile meelitanud hulgaliselt välisturiste, kes tõdevad, et õllehinnad on kohati soolased, kuid kes ka ligi kaheksaeurost õlut ostmata ei jäta.

Soome turistid hindasid Kazatchoki terrassil pakutavat 7.90 maksvat Saku õlut isegi odavaks. Soomes pidavat taoline klaasitäis üle kaheksa euro maksma. «Kõik kohad on rahvast täis, siia väliterrassile tulime vabade istekohtade pärast,» kommenteeris turist kohavalikut.

Kaunist vaadet Raekojale olid nautimas ka Austria ja Šveitsi turistid kohvikus Vana Toomas, kus joodi õlut 6.95 eest. Sama hinda tuli õlle eest maksta restoranis Maikrahv. «See on odav, kuid Austrias ja Šveitsis on veel odavam,» ütlesid külastajad välismaalt.

Restoran Kaerajaan pakkus õlut 5.90 eest. Saksa turistide meelest on see normaalne hind. «Koht on ilus, ilm on ilus, inimesed on ilusad,» kiitsid nad miljööd. Ka Revalia ja Rae restoranis tuli õlle eest välja käia sama hind.

Restorani väliterrassil jalga puhkavad hiina turistid tõdesid, et kodumaal on sarnane õlu aga tunduvalt odavam. Hiina õllesõbra sõnul tuleks seal sellise õlle eest kukrut kergitada vaid ühe euro võrra.

Veidi Raekoja platsist kõrvale jäävas restoranis Peppersack pakub teenindaja pooleliitrist oma maja õlut 5.40 eest. Pikast klaasist õllevahtu rüüpava ukraina neiu sõnul on õlu tema kodumaal odavam.

Võrreldes teiste Raekoja platsi jäävate restoranidega, on Troikas õllehind odavam, viie euro eest jõid seal õlut saksa turistid, kes väitsid, et Saksamaal saaks sama klaasi kätte paar eurot odavamalt, kuid siinne hind on nende arvates siiski mõistlik.

Kalle Kustas maksab pool liitrit õlut viis eurot. Restorani külastajad, noormehed Hollandist vaidlesid veidi omakeskis ning jõudsid siis üksmeelele, et Amsterdamis on õllehind siinsega võrreldes sama.

Hopneris, Raekoja platsi külje alla jäävas õllerestoranis Sakut või A. le Coqi ei pakutagi. Teenindaja oli valmis pooleliitrise klaasi kõige tavalisema õllega täitma 4.5 euro eest.

Kui liikuda Raekoja platsilt veel mõnikümmend sammu kõrvaltänava suunas, jääb tee peale mitu baari, kus õllehind on Raekoja platsi hindadest ligi poole odavam. Karu baaris saab õlut juua 3.50, Satumaa baaris kolme euro eest.

«Et Raekoja platsil keelt kasta, võiks varuks olla priske rahatasku,» lausus pealinna külastav tartlane. Eestlastel tuleks kasuks ka inglise keele oskus, sest osa teenindajatest Raekoja platsi kohvikutes ei räägi eesti keelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles