Pagulaslaagris töötanud eestlased: tuleks vältida getode tekkimist

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Norra alusel Siem Pilot ootamas maabumist Catania sadamas Itaalias.
Migrandid Norra alusel Siem Pilot ootamas maabumist Catania sadamas Itaalias. Foto: SCANPIX

Pool aastat Jordaanias pagulaslaagrites abimissioonil töötanud Gertha ja Nikolai Kunitsõn ütlesid Vikerraadio saates «Uudis +», et Eestis ei tohiks pagulasi paigutada nii, et ühte piirkonda tekiks geto.

«Põhiline õppetund on see, et pagulaslaager ei peaks olema selline äärelinna geto, kus me paneme nad kõik ühte kohta kinni ja ei lase neil midagi teha,» vahendas ERR Uudised Nikolai Kunitsõni sõnu.

«Pigem tuleks vaadata seda kui võimalust ja peamine on see, et nemad on lihtsalt inimesed, kes on olude sunnil pidanud põgenema oma koduriigist ja nad kindlasti läheks sinna tagasi kohe kui vähegi võimalust tekib,» lisas ta.

Gertha Kunitsõn lisas, et isegi, kui pagulane leiab erasektoris tööd, siis tihtipeale kasutatakse neid ära, kuna on teada, et neil paremaid võimalusi ei ole.

«Me kohtasime Jordaanias mitmeid iraaklasi, süürlasi, liibanonlasi, kes ütlesid nad tahavad tagasi minna,» ütles Nikolai Kunitsõn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles