Hiiumaal vahistati kaks mitmetes kuritegudes kahtlustatavat noormeest

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Martin Ilustrumm

Prokuröri taotlusel võeti vahi alla kaks Hiiumaalt pärit noormeest, keda kahtlustatakse erinevate kuritegude toimepanemises ning sõidukite omavolilises kasutamises.

Ühe kahtlustatava tabas politsei 18. juunil vahetult pärast seda, kui ta oli süüteo toime pannud, teine peeti kinni selle nädala alguses. Öösel kella 00.40 paiku märkas politseipatrull Hiiumaal Kärdla lähistel teel liikumas sõiduautot Audi 100, mida oli varem korduvalt kasutatud õigusrikkumiste toimepanemisel. Peatumismärguande järel jooksid sõidukijuht ja üks kaasreisijatest metsa, teine kaasreisija jäi autosse.

Põgenike püüdmisel oli abiks teenistuskoer Isak, kelle abil leiti kolmveerand kahe paiku sõidukijuht metsast üles. Juhiks osutus 22-aastane mees, kellel puudus mootorsõiduki juhtimisõigus ja kes on ka varasemalt korduvalt autoroolist tabatud.

Kärdla politseijaoskonna juht Aare Allik paneb inimestele südamele, et oma autot kellegi kasutusse andes on oluline veenduda selles, et sel inimesel ka juhtimiseõigus on. „Kui annate oma sõiduvahendi kellelegi, kel ei ole vajalikku ettevalmistust, aitate kaasa õiguserikkumisele. Oma vastutustundetu käitumisega seate ohtu turvalisuse, sest üsna suur on tõenäosus, et oskusteta juht võib põhjustada liiklusõnnetuse ja kedagi vigastada,“ lausub Allik.

Politsei alustas kriminaalmenetlust ning pidas autot juhtinud mehe teo toimepanemises kahtlustavana kinni. Arvestades mehe seniseid õiguserikkumisi pidas prokurör vajalikuks taotleda kohtult luba mehe vahi alla võtmiseks. 19. Juunil rahuldas Pärnu maakohtu Haapsalu kohtumaja taotluse.

Kahtlustuse kohaselt on mehed omavoliliselt kasutanud erinevaid sõidukeid ja nendega sõites kahju tekitanud. Süüdimõistmisel võib neid nende tegude eest oodata rahaline karistus või kuni 3-aastane vangistus.

Abiprokurör Ülle Tamme sõnul on korduvalt toime pandud õigusrikkumiste puhul võimalik taotleda ka auto konfiskeerimist. Lääne ringkonnaprokuratuuri taotlusel on kohus tänavu korduvalt juhtimisõiguseta sõidukit juhtinud inimestelt konfiskeerinud 6 sõidukit.

29. juunil peeti kinni ka teine, sarnastes süütegudes kahtlustatav 20-aastane mees, kes võeti kohtu loal vahi alla. Kolmas samades süütegudes kahtlustatav on praegu muude õigusrikkumise eest talle määratud aresti kandmas.

Menetlust viib läbi Kärdla politseijaoskond, eeluurimist juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles