Afganistani suunduv jalaväekompanii läbis Lätis viimase õppuse

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scoutspataljoni soomukite kolonn Pärnu kesklinnas.
Scoutspataljoni soomukite kolonn Pärnu kesklinnas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna saabub Lätist õppuselt «Teraskilp» tagasi Scoutspataljoni järgmine Afganistani suunduv jalaväekompanii.

«Nädalapikkune õppus Adaži polügoonil näitas, et kompanii saab Afganistanis hakkama,» kinnitasid Scoutspataljoni ülem kolonelleitnant Vahur Karus ja Estcoy-11 ülem kapten Ranno Raudsik.

«Teraskilp» on igaaastane kontrollõppus, mille käigus antakse hinnang jalaväekompanii väljaõppele enne välisoperatsioonile minekut.

Õppusel treeniti pealetungitegevuse erinevaid etappe ning Estcoy-11 koostööd miinipildujaüksuste ja logistilise toetuselemendiga. Kompanii viis Adaži polügoonil viidi läbi ka lahinglaskmised.

Koostööd õhuväe tuletoetusüksuse ja NATO hävitajatega harjutasid Estcoy-11 jalaväelased septembris õppusel BAM-9.

Õppusest võttis osa ligi 330 kaitseväelast Scoutspataljonist, 1. jalaväebrigaadist, kaitseväe logistikakeskusest, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste lahingukoolist, lennubaasist ja Kaitseväe Tervisekeskusest.

Scoutspataljoni 70 masinast koosnev kolonn alustas Lätist Paldiski  suunas liikumist täna hommikul.

Eestis sõidab kolonn marsruudil Ikla-Pärnu maantee-Kanama rist-Keila-Paldiski. Ikla piiripunkti läbivad sõidukid kell 11, Paldiskisse plaanitakse jõuda kell kolm pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles