Rakveres hukkus tulekahjus 80-aastane meesterahvas

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjuja tulekahju kustutamas.
Tuletõrjuja tulekahju kustutamas. Foto: Marko Saarm / Sakala

Päästjatele tuli täna õhtul väljakutse Rakvere linna Tammiku tänavale, kus teate kohaselt põles kahekordse kivimaja juurdeehitus. Tulekahjus hukkus 80-aastane mees, sündmuskohalt toimetas kiirabi haiglasse 82-aastase naise.

Täna kell 18.42 sai häirekeskus teate kodanikult, kes teatas, et Rakveres Tammiku tänaval põleb tema naabermaja juurdeehitus, ning et selles võivad sees olla ka  inimesed. Esimesena jõudsid sündmuskohale Rakvere päästekomando päästjad, seisis Ida päästekeskuse pressiteates. 

18.54 toimetasid päästjad majast välja 82-aastase naise, kelle kiirabi viis tervisekontrolliks haiglasse. Samal ajal leiti ka maja põlevast kõrvalhoonest 80-aastase mehe surnukeha. Kella 19.09ks õnnestus päästjatel tulele piir panna ning lõplikult kustutati tulekahju  kella 21.00ks.

«Esialgsete andmete kohaselt sai eaka inimese surmaga lõppenud tulekahju alguse hooletust suitsetamisest. Majas oli  töökorras suitsuandur, mis rakendus tööle, kuid paraku sel korral inimese elu see ei päästnud. Andur rakendus liiga hilja tööle, sest see asus majaosas, kuid tulekahju toimus juurdeehituses ning nende vaheline uks oli suletud,» sõnas päästeameti  Ida päästekeskuse menetlusbüroo peainspektor Tanel Sepajõe.

Sündmusele reageerisid ka päästjad Väike-Maarja, Kunda ja Kiviõli päästekomandodest, vabatahtlikud päästjad Roela vabatahtlikust päästekomandost, Rakvere operatiivkorrapidaja, Ida regiooni operatiivkorrapidaja, Ida päästekeskuse valvemenetleja, kiirabi ja politsei.

Kahjuks hukkub tulekahjudes üsna palju eakaid inimesi. Igasugune tulega ümberkäimine on risk ja just eakad tihtipeale ei hinda neid riske objektiivselt. Päästeamet kutsub kõiki inimesi üles olema nõu ja jõuga abiks oma eakatele sugulastele, et traagilisi õnnetusi nendega ei juhtuks.

Copy
Tagasi üles