Kureküla moodsas laudas sügatakse lehmi masinaga

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehmad. Foto on illustreeriv.
Lehmad. Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna avati Tartumaal Kurekülas OÜ Kure Mõis ülimoodne laut, kus lehmad lamavad pehmetel kummimattidel ja nende puhtuse eest hoolitseb sügamismasin.

Laudas on spetsiaalsed öölambid, mis ei sega lehmade und, nende magamisasemeid katavad pehmed kummimatid, et loomad end ei vigastaks ja üles on pandud ka sügamismasin, mis ühtlasi puhastab lehmi, vahendab Reporter.ee.

440 piimalehmale mõeldud kompleksi ehituseks kulus 13,6 miljonit krooni.

«Kui me praegu siin seda lauta vaatame, siis me võime öelda, et loomad elavad Eestimaal juba paremini kui paljudki inimesed,» ütles Tartumaa põllumeeste liidu esimees Jaan Sõrra.

Talunik lisas, et Eestis on juba sadakond sama moodsat lauta ning 40 protsenti piimakarjast elab sarnastes tingimustes. «Eks see tähendab ikka eelkõige seda, et Eesti põllumees rõhub väga loomade heaolule,» ütles Sõrra. «Ja kui loomad on terved, siis nad annavad rohkem piima ja siis on ka piim kvaliteetsem.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles