Pevkur: radikaalseid ümberkorraldusi meie tervishoiusüsteem enam ei vaja

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur
Sotsiaalminister Hanno Pevkur Foto: Elmo Riig

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles tänasel riigikogu sotsiaalkomisjoni avalikul istungil, et tervishoiu kõige põletavam probleem on rahastamise jätkusuutlikkuse tagamine, kuid selleks pole vaja teha radikaalseid ümberkorraldusi.

Ministri sõnul on sotsiaalmaksu laekumine läinud küll natuke paremaks, kuid aasta esimese poole miinus on võrreldes eelmise aastaga siiski märkimisväärne. Samuti haigutab tema sõnul ravikindlustuses võrreldes eelmise aasta laekumistega suur auk.

Samas kinnitas Pevkur, et tervishoiu jätkusuutlikkuse küsimustes on rida arengukavasid, mis peavad tagama selle optimaalse rahastamise. Kõige olulisem on tema hinnangul suurendada tervishoiu esmatasandi rolli ning tõhustada ennetustegevust. «Eriarstiabi on nii kallis, et põhitöö tuleb esmatasandil ära teha,» märkis ta.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Urmas Reinsalu rõhutas, et rahva tervis on selle tööaasta sotsiaalkomisjoni kaalukaimaks teemaks ning selle nimel on juba läbi viidud rida komisjoni avalikke kuulamisi. Järgmisena keskendutakse tema sõnul ravimite kättesaadavuse teemale.

Reinsalu sõnul oli tänane sotsiaalkomisjoni istung ettevalmistuseks tervishoiuküsimuse aruteluks riigikogus. Reinsalu pakkus välja, et sarnaselt peaministri iga-aastase aruandega riigikogus teadus- ja arendustegevuse vallas peaks ka sotsiaalminister esinema ülevaatega Eesti rahva tervisest ja tervishoiukorraldusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles