Pevkur: Eestisse vastuvõetavate pagulaste hulk jääbki 150 ja 200 vahele

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Vahemerel
Migrandid Vahemerel Foto: SCANPIX

Praegu Luxembourgis Euroopa Liidu siseministrite kohtumisel viibiv Hanno Pevkur ütles, et tõenäoliselt jääbki Eestisse vastuvõetavate sõjapõgenike arv 150 ja 200 vahele nagu Eesti valitsus ja parlament seda ka vabatahtlikkuse alusel soovis.

Siseminister Hanno Pevkur
Foto:
Siseminister Hanno Pevkur Foto: Foto: Erakogu

Pevkur ütles telefonitsi «Aktuaalsele kaamerale», et tänase kohtumise eesmärk oli siseministritel omavahel arutada riikide võimalusi ning lõplikule kokkuleppele, kuidas jaotada liikmesriikide vahel 60 000 pagulast, ollakse nüüd väga lähedal, vahendas ERR Uudised.

Riikide lõplikud numbrid lüüakse lukku aga 20. juulil, sest täpsustamist vajab veel nii Ungari, Austria kui ka Hispaania positsioon.

«Meie olime selle mandaadi juures, mis valitsus ja parlament meile kaasa oli andnud. Täpset arvu on väga raske öelda, aga suure tõenäosusega jääb see 150-200 vahele Eesti puhul,» kinnitas Pevkur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles