Koju pöördumise vastu tunneb huvi oodatust rohkem talente

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Ehkki Eesti Kaubandus- ja Tööstuskoja juhi Siim Raie hinnangul loodetakse «Talendid Koju» kampaania käigus kodumaale tagasi tuua 25 eesti eksperti, on kampaania avanädal toonud kaasa ka korraldajate üllatuseks suurema huvi.

Kampaania projektimeeskonna liikme Martin Kõiva kinnitusel on praeguseks registreerunud 220 välismaal töötavat talendikat eestlast, kes on huvitatud koju pöördumisest. Huvilisi on olnud seni koguni 35 erinevast riigist, kõige enam Suurbritanniast, Taanist, Saksamaalt, Hollandist ja Ameerika Ühendriikidest.

«Omajagu on registreerujaid ka eksootilistest riikidest, teiste seas Jordaaniast, Ghanast, Bahreinist ja Singapurist,» tõi Kõiva näite ning lisas, et kampaania lehekülge on külastatud üle 7000 korra.

«Praeguseks on end tööandjana portaalis registreerinud 31 organisatsiooni, kellest suurem osa on vägagi suured ja soliidsed,» tõdes Kõiva. Näiteks leiab tööandjate hulgast Eesti Energia, Tartu Ülikooli, Elioni, Skype’i ja Eesti Ekspressi.

Konkreetseid töökuulutusi on momendil üleval 16, millest suurem osa on samuti keskmisest kõrgematele ametikohtadele, mis eeldavad rahvusvahelist kogemust ja head haridust.

Näiteks otsitakse portaali kaudu Eesti Energiasse bilansihaldurit, Praxise Poliitikauuringute Keskusesse kommunikatsioonispetsialisti, Skype’i tarkvara inseneri ja METEC’isse metallitööstuse tippspetsialisti.

Keskkonna kaudu on kokku erinevatele töökohtadele kandideeritud ligikaudu 30 korda, millele lisanduvad veel kandideerimised, mille puhul talent on tööandjaga otse ühendust võtnud ja mitmetega neist on tööandjad ka läbirääkimistesse asunud.

Kampaaniat korraldava kaubandus- ja tööstuskoja juht Raie tunnistas möödunud nädalal Postimehele riigi asjaajamise ebaefektiivsuse teemal, et ei näe seda kui väljarände põhjust, kuid rõhutas seda sisse- või tagasirände soodustamisel.

«Kui me tahame, et talendikad inimesed tagasi pöörduks peab see olema sujuv ka nende abikaasadele ja lastele,» tunnistas Raie.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles