Türgi politsei pidas seoses lennukisse jäetud pommikirjaga kinni Eesti kodaniku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turkish Airlines'i lennuk.
Turkish Airlines'i lennuk. Foto: Kenneth Meyer/AP

Türgi politsei pidas seoses kolmapäeval Tallinna-Istanbuli lennukisse jäetud pommiähvardusega kinni Eesti kodanikust noormehe.

Kaitsepolitsei pressiesindaja Andres Kahar ütles Postimehele, et Türgi politsei pidas kinni 1998. aastal sündinud Eesti kodaniku.

«Ilmselt oli tegemist rumala naljaga. Kinnipeetud noormees ei ole varem millegi kriminaalsega silma paistnud,» lausus Kahar.

Ta lisas, et tõenäoliselt noormees oma teo eest reaalset vanglakaristust kandma ei pea. Kaitsepolitsei ei ole juhtunu uurimiseks menetlust alustanud.

Välisministeerium kinnitas täna pärastlõunal, et menetlus lõppes sellega, et Eesti kodanik otsustati Türgist välja saata ning ta on juba Eestis tagasi.

«Rohkem midagi sellele ei järgne, sest tegemist oli alaealisega ja arusaamatusega,» kinnitati välisministeeriumi pressiosakonnast. Välisministeerium siiski ei saanud täpsustada, milles arusaamatus seisnes.

Tallinnast Istanbuli lennanud Turkish Airlines’i lennukist leiti sellel nädalal pärast maandumist kiri pommiähvardusega. Türgi riiklik lennufirma teatas, et lend maandus Istanbuli Atatürk lennujaama kolmapäeval kell 19.15, kirjutab Turkish Weekly.

Pärast seda, kui reisijad olid pardalt lahkunud, leiti ingliskeelne kiri, kus väideti, et lennukis on pomm.

Türgi politsei ja pommirühm otsisid õhusõiduki läbi ning teatasid, et tegemist on valehäirega.

«Eesti politseil selle juhtumi osas menetlust alustatud ei ole ning toimunu asjaolude selgitamisega tegeleb Türgi politsei. Hetkel kogutakse ning vahetatakse infot,» kinnitas Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich.

Mõned päevad varem oli tekitanud sarnase paanika lennufirma enda töötaja, kes süüdistuste kohaselt jättis rahvusvahelisel lennul õhusõidukisse ähvarduskirja. Esmaspäeval teatas lennufirma, et töötaja on vallandatud ja asjaga tegeleb politsei.

Viimasel ajal on lennufirma saanud mitmeid pommiähvardusi. Märtsist alates on Turkish Airlines'i lennukid pidanud ähvarduste tõttu tegema vähemalt neli hädamaandumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles