Kõrge ametnik käis isiklikult Kohvri kinnipidamistingimusi kontrollimas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver Pihkva kohtus.
Eston Kohver Pihkva kohtus. Foto: Liis Treimann / Postimees

Venemaa föderaalse karistusteenistuse (UFSIN) Pihkva oblasti osakonna ülem Juri Lõmar kontrollis isiklikult Eston Kohvri kinnipidamise tingimusi eeluurimisvanglas.

Ta sõitis vanglasse pärast uudisteagentuuri teadet selle kohta, et Kohver olevat öelnud, et tema elutingimused vanglas on nagu 15. sajandil, teatas Pihkva infoagentuur. Kohvri sellised sõnad jõudsid avalikkuseni tema advokaadi Jevgeni Aksjonovi poolt Postimehele antud intervjuu kaudu.

«Kahjuks Kohvrit ennast kontrollimise ajal kambris ei olnud – ta oli viidud kohtuistungile. Kokkuvõttes tehti kindlaks, et eeluurimisisolaatori kambri tingimused vastavad täielikult kehtivale seadusandlusele,» teatati UFSINist.

Oma visiidi ajal suhtles karistusteenistuse ülem Kohvri kambrikaaslasega, kes teatas, et tal pole mingeid kaebusi kinnipidamise tingimuste kohta, vahendas infoagentuur.

Kaitsja väitel pole Kohver rahul

Kohvri kaitsja Jevgeni Aksjonov rääkis, et Pihkvas on vahi all hoitavate tingimused kehvemad kui Moskvas. Näiteks ei saanud ta organiseerida kavatsetud arstivisiiti Kohvri juurde. «Moskvas aeti asju korda ilma muredeta, aga perifeerias kardetakse samme ette võtta, sest kui midagi läheb valesti, järgnevad noomitused ja rahulolematus (kõrgemalt instantsilt – toim),» selgitas kaitsja.

Aksjonovi väitel oli Kohver algul ise öelnud, et elutingimused on tal nagu 15. sajandil. Siiski olevat talle hiljem juurde toodud mõningaid esemeid ja advokaadi sõnul on kaitsepolitsei töötaja olmetingimused enam-vähem rahuldavad.

Endine Vene inimõiguste volinik Viktor Ivanov nimetab kinnipidamistingimusi Pihkva uurimisisolaatoris rahuldavaks. «Sealt te piinamiskambreid ei avasta,» ütles ta, lisades, et tingimused võivad küll olla kaugel Lääne-Euroopa standarditest, ent seal saavat tema hinnangul elada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles