Paadiga kogemata piiri ületanud mees sai 12-eurose trahvi

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehikoorma rand, tagaplaanil piirivalvekordon.
Mehikoorma rand, tagaplaanil piirivalvekordon. Foto: Margus Ansu

Piirivalve tabas eile Lämmijärvel alusega kogemata ajutist kontrolljoont ületanud inimesed.

Mehikoorma piirivalvurid märkasid eile, et üks alus ületas Lämmijärvel ajutist kontrolljoont Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Piirivalvurid pidasid aluse kinni ning toimetasid selles viibinud mehe ja naise asjaolude selgitamiseks Mehikoorma teenistuskohta, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Paati juhtinud mees selgitas, et ületas ajutise kontrolljoone kogemata. Rikkumise eest määrati mehele rahatrahv 12 eurot.

Piirivalvurid tuletavad meelde, et järvele minejatel tuleks end kindlasti varustada tehniliselt korras navigatsioonivahenditega - see aitab vältida ebaseaduslikku kontrolljoone ületust, aga võimaldab ka hättasattumisel selgitada oma täpsemat asukohta ning saada kiiremat abi.

Lisaks tuleks navigatsioonivahendit kasutades kontrollida, kas sellel kuvatavad koordinaadid on vastavuses piirirežiimi alaga. Sisestades leheküljel www.piiriveekogu.ee olevad koordinaadid oma navigatsiooniseadmesse, välistate piirirežiimi alasse ja naaberriigi territooriumile sattumise. Ühtlasi saab lisainfot küsida lähimast kordonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles