Mihkelson: Baltikumis roteeruvat väekoosseisu tuleb suurendada

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Peeter Langovits (Postimees)

Riigikaitsekomisjoni esimees Marko Mihkelson avaldas tänasel kohtumisel Ameerika Ühendriikide kongressi esindajatekoja liikmetega lootust, et USA suurendab Baltikumis roteeruvat väekoosseisu.

Mihkelsoni kinnitusel vajavad Balti riigid praeguses julgeolekuolukorras senisest suuremat liitlaste kohalolekut. Tema sõnul teeb Eesti selleks omalt poolt täiendavaid investeeringuid Tapale ning rekonstrueerib Ämari baasi.

Riigikaitsekomisjoni esimehe arvates on regiooni julgeolekuolukord jätkuvalt terav ja olukorra stabiliseerumise kohta Ukrainas ei ole mingeid märke. Ta lisas, et tegemist pole mitte üksnes Venemaa agressiooniga Ukraina vastu, vaid sisuliselt külma sõja jätkamisega Lääneriikide ja NATO suhtes.

Kohtumisel rõhutati ka Eesti, USA ja NATO vahelise koostöö olulisust: „Mida tihedam on meie koostöö liitlastega, seda kindlam on meie julgeolek,“ ütles Mihkelson.

Lisaks rõhutas Mihkelson, et Eesti poliitiliste parteide seas valitseb üksmeel, et kaitsekulutused tuleb hoida kahe protsendi tasemel sisemajanduse koguproduktist.

Kohtumisel Ameerika Ühendriikide Kongressi Esindajatekoja liikmete Rob Wittmani, Madeleine Bordallo, Bill Floresi, Robert Pittengeri ja Kenny Marchanti ning neid saatva delegatsiooniga osalesid veel riigikaitsekomisjoni liikmed Marianne Mikko, Ants Laaneots ja Johannes Kert.

Delegatsioon kohtus Eestis ka peaminister Taavi Rõivasega, kaitseministeeriumi kantsleriga ning kaitseväe juhtkonna esindajatega. Homme külastatakse Tapal teenivaid USA kaitseväelasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles