Lukas naaseb korraks ajalooõpetaja kutse juurde

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Lukas
Tõnis Lukas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas annab «Tagasi kooli» nädala jooksul kolm koolitundi, millest üks käsitleb keskaega Eestis.

Täna annab ta tunnid Tartu Raatuse Gümnaasiumi 12.a ja 12.b klassile, kellele ta räägib valikutest Eesti haridussüsteemis, teatas haridus- ja teadusministeerium. Homme annab Lukas eestikeelse ajalootunni vene õppekeelega Tallinna Pae gümnaasiumi 10.a klassile, kus teemaks on keskaeg.

Minister ütles uuesti ajalooõpetajaks kehastumise kohta, et eriti hea tunne on anda koolis ka õppekavasse sobivat ainetundi ning lisas: ««Tagasi kooli» üleskutset järgides ei sobi käia koolis lihtsalt «huvitavat inimest tegemas»».

«Tagasi kooli»nädal on presidendi ja sihtasutuse Noored Kooli algatus, mille eesmärk on tugevdada Eesti koolide ja ülejäänud ühiskonna koostööd. Sel nädalal oodatakse koolidesse tundi andma ja kogemusi jagama külalisõpetajaid – tegusaid kodanikke, lapsevanemaid, vilistlasi, üliõpilasi ja ka neid, kellel ei ole konkreetse kooliga veel vahetut suhet, ent kes soovivad seda luua.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles