Koguduste valmidus põgenike vastuvõtuks on üldjoontes kaardistatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil jumalateenistusel EELK peapiiskop emeritus Kuno Pajula (keskel) ja Tartumaa praosti kt. õpetaja Peeter Paenurm ja koguduse diakon Toomas Nigola.
Pildil jumalateenistusel EELK peapiiskop emeritus Kuno Pajula (keskel) ja Tartumaa praosti kt. õpetaja Peeter Paenurm ja koguduse diakon Toomas Nigola. Foto: Lauri Kulpsoo

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) koguduste valmisolek ja võimalus põgenikke vastu võtta on praeguseks üldjoontes kaardistatud.

«Koguduste valmisolek ja võimalus põgenikke vastu võtta on praeguseks üldjoontes kaardistatud, kuid konkreetsetest kogudustest ja arvudest rääkida on veel ennatlik, sest lahtisi otsi, mis ei sõltu meist, on veel päris palju,» ütles EELK Põlva Püha Neitsi Maarja koguduse õpetaja Toomas Nigola BNS-ile.

«See, millised on konkreetsemad vajadused ja võimalikud rahalised aspektid, selgub siis, kui riigi poolt on plaanid konkretiseerunud,» lisas Nigola.

«Kiriku seisukoht on jätkuvalt see, et neid, kes tõesti abi vajavad ning keda meil on võimalik aidata, tuleb püüda ka toetada. Eeskätt näeme praegu võimalust toetada oma kodudest ilma jäänud kristlasi ning usume, et suudame neil aidata Eesti ühiskonda sisse elada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles