Presidendi kantselei lükkas ümber Evelin Ilvese väite, nagu tal ei oleks lubatud tööl käia

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves.
Evelin Ilves. Foto: Viktor Burkivski

Presidendi kantselei lükkas ümber Toomas Hendrik Ilvese endise abikaasa Evelini väited oma raamatust «Kirju», kus ta kirjutas, et ta tahtis esileedina ennast teostada ja tööl käia, aga riigipea nõunike arvates ei olnud see hea idee.

«Nende aastate jooksul tahtsin mitu korda uuesti tööle minna, aga mulle tehti üsna kiiresti selgeks, et see ei ole võimalik. Seadus otseselt ei keela riigipea abikaasal töötada, aga… Ühesõnaga minu tööleminek oli Kadrioru meeskonna arvates üks erakordselt halb idee,» kirjutas Evelin Ilves oma värskes teoses.

«Kui ma tahtsin omal ajal tööle minna, siis presidendi kantseleis tekkis otsus, et ma ei saa seda teha, sest seda ei saa vormistada. See ei ole sobilik ja reaalsuses see ei toimi.»

«Vabariigi presidendi kantselei ei ole ühegi riigipea abikaasa eest otsustanud, kas, kus ja millise koormusega ta töötab. Iseseisvuse taastamise järgselt on näited, mil riigipea abikaasa pühendus perele ja kandis esindusrolli ning samuti, mil ta jätkas selle kõrvalt tööd ka oma kutsealal,» kommenteeris Postimehele presidendi kantselei avalike suhete nõunik Toomas Sildam.

Möödunud nädalal sõnas Evelin Ilves intervjuus ETV saatele «Ringvaade», et põhimõtteliselt on riigipea abikaasa rolli võimalik erinevat moodi käsitleda ja seda võibki täiesti vabalt lahendada nii, et presidendiproua ei ütle mitte midagi ja ei aja ühtegi niiöelda ühiskondlikku asja, vahendas ERR Uudised.

«Minul oli selline tunne, et mulle on antud lava ja mul on selline võimalus, kas ma jätan selle tühjaks või ma lähen ja kuulutan sealt sõnumit. Minule ei pakkunud eneseteostust olla ühiskondlik kleit,» märkis endine presidendiproua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles