Ida-Virumaal tulistati jahi käigus meest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Ida-Virumaal Mäetaguse vallas tulistati ööl vastu pühapäeva jahi käigus meest, kes sai raskelt vigastada.

35-aastast meest tulistati kell 2.45 Kalina külas, teatas Ida prefektuur.

Politsei pole praegu kedagi juhtunud kahtlustatavana kinni pidanud.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja ütles Postimehele, et esialgsetel andmetel oli tegemist jahiõnnetusega, mis täpsemalt juhtus, selle selgitab välja uurimine. Esialgsetel andmetel sai mees vigastada seaduslikust jahirelvast tehtud lasust.

Kiirabi toimetas raskelt vigastada saanud mehe haiglasse, kus talle tehti operatsioon.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist. Kohus võib süüdimõistmisel sellise teo eest karistada 4-12-aastase vangistusega.

Ida-Viru jahimeeste seltsi esimees Raimu Aia ütles Postimehele, et on juhtunuga kursis, aga mis täpsemalt juhtus, ta kommenteerida ei osanud.

Laskja oli tema sõnul jahimees, kes kuulub ka jahimeeste seltsi. «Load olid ja kõik, aga ilmselt pidas ta jahti valesti. Tulega ei tohi jahti pidada,» lausus Aia.

«Ma ei tea, kui õige informatsioon see on, aga räägitakse, et jahimees sihtis ikka siga, mitte meest. Ma tõesti ei tea, kuidas mees pihta sai,» lisas ta.

Meest, keda tulistati, Aia ei tunne.

Tema sõnul on Eestis varemgi jahiõnnetusi juhtunud. «Kunagi lasi üks jahimees küttimise käigus teise jahimehe maha,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles