Sester tegi ettepaneku Tallinna Sadamas erikontrolli läbiviimiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Sander Ilvest

Rahandusminister Sven Sester tegi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile ettepaneku viia Tallinna Sadamas läbi erikontroll.

«Kuna Tallinna Sadama juhtumil on tegemist ulatusliku korruptsioonikahtlusega, tegin majandus- ja kommunikatsiooniministrile ettepaneku viia ettevõttes läbi ka erikontroll riigi rahaliste vahendite kasutamise otstarbekuse väljaselgitamiseks viimastel aastatel. Riigiraha väärkasutus ja korruptsioon on lubamatu üheski riigi äriühingus,» ütles Sester BNS-ile.

Tallinna Sadam AS-is määrab majandus- ja kommunikatsiooniminister üldkoosolekuna otse pooled nõukogu liikmed ja ülejäänud rahandusministri ettepanekul. «Muudatused Tallinna Sadama nõukogus on plaanis lähiajal ning teeme sellega seonduvalt tihedat koostööd majandus- ja kommunikatsiooniministriga. Konkreetsetest nimedest on veel vara rääkida,» sõnas Sester.

Tallinna Sadama nõukogu esimees Remo Holsmer tegi reedel ettepaneku nimetada ametisse uus nõukogu. «Poolteist aastat tagasi Tallinna Sadama nõukogu esimehe kohuseid täitma asudes oli pea võimatu ette näha üleeile alanud sündmusi seoses esitatud kahtlustusega ettevõtte juhatuse liikmetele,» seisis Holsmeri avalduses.

Kahtlustuse kohaselt võttis Allan Kiil Tallinna Sadama juhatuse liikmena mitmeid miljoneid eurosid altkäemaksu ja Ain Kaljurand mitmeid sadu tuhandeid. Kogutud tõendid annavad alust arvata, et võimalikud korruptiivsed tehingud ulatuvad juba aastasse 2009.

Kaitsepolitsei pidas Kiili ja Kaljuranna kinni kolmapäeval, reede hommikul võttis Harju maakohus nad eeluurimise ajaks vahi alla. Kolmapäeval peeti kinni ka kolm altkäemaksu andmises ja kolm selle vahendamises kahtlustatavat. Nemad on reede keskpäevaks kõik taas vabadusse pääsenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles