Kohvril on aega kohtuotsuse edasikaebamiseks 3. septembrini

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver Pihkva oblastikohtus.
Eston Kohver Pihkva oblastikohtus. Foto: Liis Treimann / Postimees

Eston Kohvril on kuni 3. septembrini aega Pihkva oblastikohtu 19. augustil langetatud süüdimõistev otsus kõrgemasse kohtusse edasi kaevata, teatas Pihkva oblastikohus täna.

Oblastikohtu pressiesindaja sõnul sai Kohver kohtuotsuse koopia kätte 24. augustil. Venemaa kriminaalmenetluse seadustiku järgi saab otsuse edasi kaevata kümne päeva jooksul alates kohtuotsuse kättesaamisest, kirjutab Pskovskaja Lenta Novostei.

Seda, kas kaevata kohtuotsus edasi, peab otsustama Eston Kohver ise.

Venemaalt tulnud isikud võtsid Eston Kohvri mullu 5. septembril Lõuna-Eestis kinni teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametniku Eston Kohvri ja viisid ta endaga üle piiri Venemaale. Vahejuhtum leidis aset Luhamaa piiripunkti läheduses Võrumaal Meremäel.

Vene võimude väitel pidasid nad Kohvri kinni Venemaa territooriumil Pihkva oblastis.

Kohvrit hoiti esialgu Moskva Lefortovo vanglas, suve hakul toodi ta Pihkvasse, kus tema üle peeti kohut. Pihkva oblastikohus mõistis Kohvri 19. augustil 15 aastaks vangi. Kohver viibib praegu Pihkvas vanglas.

Eesti on seisukohal, et Kohvri röövimine ja tema üle peetud kohtuprotsess on algusest peale ebaseaduslik ning ta tuleb viivitamatult vabastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles