Väide: poliitikud soovisid Leedolt miljoneid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Leedo 2009. aasta juulis Leedus Klaipėda laevatehases ristimas Saaremaa Laevakompanii uut reisiparvlaeva.
Vjatšeslav Leedo 2009. aasta juulis Leedus Klaipėda laevatehases ristimas Saaremaa Laevakompanii uut reisiparvlaeva. Foto: Toomas Huik

«Ma istun kui soomusrongis,» teatas Tallinna Sadama asejuht Allan Kiil tuttavale, kes imestas, kas uljas sahkerdamine sadamaäris talle pahandusi ei too. Reformierakonna siseringi toetust nautides ei mahtunud Kiilile pähe võimalus, et selle «soomusrongi» lõpp-peatus võib asuda vangimajas.

Lühidalt. Kui praamiliinide saatus oli veel lahtine, käisid Saaremaal kaks Reformierakonna «tipptegijat», Tallinna Sadama nõukogu esimees Remo Holsmer ja nõukogu liige Kalev Lillo.

Hiljem kohtuti ka Tallinnas, kuid jutt oli väidetavalt sama: paluti toetada parteid või pakuti võimalust hankida partner. «Ehk on sul üksi raske äri teha? Ehk vajad partnerit?» Umbes midagi sellist.

«Kas sina hakkad minu partneriks?» küsinud Leedo. «Ka mina saan kasulik olla,» kõlanud vastus. Põhihuvi seisnes erakonna rahaga toetamises. Summa olnud seitsmekohaline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles