Riigikantselei kahtleb lipuheiskamise vajaduses ettevõtja päeval

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Toomas Huik

Riigikantselei kahtleb ettevõtlusministri Urve Palo algatuses kehtestada ettevõtja päeva puhul lipupäev, mil lipp heisatakse kõigil riigiasutustel.

Riigisekretär Heiki Loot soovitas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi eelnõule lisatud arvamuses järele mõelda, kas lipupäeva kehtestamine on parim viis ettevõtja päeva tähistamiseks.

«Seletuskirjas puudub informatsioon ühiskonna, eriti ettevõtjate endi ootuste ja huvi kohta tähistada ettevõtjapäeva Eesti lippude heiskamisega,» märkis Loot.

Ettevõtlusminister Urve Palo saatis augustis kooskõlastusringile eelnõu, mille järgi hakataks Eestis tähistama iga aasta 8. oktoobril ettevõtja päeva ning sellest päevast saaks ka lipupäev.

Eelnõu järgi on ettevõtja päeva sisseseadmise eesmärk tunnustada ja väärtustada ettevõtjat. Samuti tuleb aktist välja, et samal päeval on kavandatud mitmeid temaatilisi sisuüritusi, millest peamine on juba traditsiooniline parimate ettevõtjate teatavakstegemine ja tunnustamine.

Ettevõtlusminister Urve Palo sõnul on ettevõtja päeva mõte senisest enam tunnustada ettevõtjaid ja ettevõtlikke inimesi ning juhtida avalikkuse tähelepanu nende rollile ühiskonnas. «Ettevõtlikkus ei ole pelgalt firma omamine või juhatusse kuulumine. See on eluhoiak, mida iseloomustavad loov ja uuenduslik mõtlemine, saavutusvajadus ning riskijulgus – just seda soovimegi tava sisseseadmisega tunnustada,» märkis minister.

Palo sõnul on ettevalmistustega jõutud nii kaugele, et uus lipupäev saab olema ettevõtlusnädala ajal 8. oktoobril. Sel aastal toimub samal päeval ka Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse korraldatav ettevõtlusauhindade üleandmine ja pidulik gala.

Sotsiaaldemokraatide ridadesse kuuluv poliitik tõi esile, et ettevõtja päeva sisseviimine on ära toodud ka lubadusena koalitsioonilepingus.

Kuna lipu seaduse alusel võib valitsus kehtestada ainult ühekordselt riigiasutustele ja avalik-õiguslikele juriidilistele isikutele kohustuse heisata sel aastal 8. oktoobril Eesti lipp, siis on mõte, juhul kui korraldus realiseerub, alustada ettevalmistusi õigusaktide täiendamiseks ettevõtja päeva tähistamiseks püsivalt lipupäevana, seisab eelnõu seletuskirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles