Valitsus eraldas reservist pagulastega tegelemiseks lisaraha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vao küla Lääne-Virumaal. Kollane maja on pagulaskeskus.
Vao küla Lääne-Virumaal. Kollane maja on pagulaskeskus. Foto: Kalev Saar

Valitsus eraldas reservist sotsiaalministeeriumile 303 278 eurot varjupaigataotlejate ja rahvusvahelise kaitse saajatega seotud kuludeks. 

Korralduse järgi on kulude arvestuse aluseks võetud sotsiaalministeeriumi ja AS Hoolekandeteenused vahel sõlmitud hankelepingu tegelikud kulud tänavu esimesel poolaastal.

Kokku on tänavu varjupaigataotlusi esitatud 148. Peaminister Taavi Rõivas ütles valitsuse istungil, et juuli seisuga on kõige rohkem taotlusi (62) esitanud Ukrainast saabunud isikud. «Nende inimeste hulgas on nii neid, kes saavad Eestis varjupaiga kui neid, kes vastavalt rahvusvahelistele reeglitele ei ole sõjapõgenikud ning saadetakse tagasi sinna, kust nad tulid,» märkis Rõivas.

Sotsiaalministeeriumi KOV teenuste ja toetuste juht Triin Raag toonitas, et lisaraha on ette nähtud juba praegu Eestis olevate asüülitaotlejate majutuskulude katmiseks. Sellel aastal oli ministeeriumile eelarvest selleks eraldatud üle 217 000 euro, see on tänaseks juba otsas. 

Samuti taotleb ministeerium järgmiseks aastaks kulude katmiseks ette nähtud baaseelarve suurendamist. Raag ütles, et summa võiks olla poole suurem kui seni ehk üle 400 000 euro.

Sotsiaalministeeriumi eelarves on tänavu pagulastega tegelemiseks ette nähtud kokku 217 300 eurot.  2016. aastaks oli esialgu planeeritud täpselt sama palju raha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles