Saksa politsei: ema pole lastekodust äraviidud lapsele ohtlik

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne ja tema tütar.
Anne ja tema tütar. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Saksamaa Rheinish-Bergischeri piirkonna politseijaoskonna pressiesindaja ütles Postimehele, et 31. augustil Kürteni lastekodust oma tütre ebaseaduslikult kaasa viinud Anne pole oma lapsele ohtlik. 

«Me ei karda, et tüdrukuga midagi juhtub. Arvame, et tal on emaga kõik hästi,» ütles Rheinish-Bergischeri piirkonna politseijaoskonna pressiesindaja Richard Barz, kelle sõnul pole ema ja tütre kohta saabunud uut informatsiooni. 

Vastates küsimusele, miks emalt lapse hooldusõigus ära võeti, ütles Barz, et «vastavalt seadustele ei kuulu sellised otsused meedias arutamisele.»

Ametnik kinnitas Saksamaa meedias kirjutatut, mille kohaselt plaanisid tüdrukud lastekodust põgenemist ette. «Me arvame, et mõlemad tüdrukud tahtsid lastekodust lahkuda, et elada koos oma emadega,» ütles Barz, kuid lisas, et pole sellele veel kinnitust saanud. 

Saksa politsei otsib taga Nordrhein-Westfaleni liidumaal elavat Annet, kes viis 31. augustil ebaseaduslikult lastekodust ära oma lapse ja lahkus teadmata suunas. Saksa politsei peab võimalikuks, et naine üritab jõuda koos oma tütrega Eestisse. 

Anne on kõhna kehaehitusega ja umbes 167 sentimeetrit pikk. Tal on parema kulmu kohal laubal ja parempoolsel ninasõõrmel põletusarmid. Anne juuksed on hallisegused, viimati kandis ta juukseid klambritega kinnitatult. Tal on suured helesinised silmad.

Tüdrukul olid seljas musta värvi pikkade varrukatega õhuke jakk, pealt kollaka säbrulise mustriga. Jalas on tal kirjud, alt laiad püksid. Peas hall kootud tutimüts. Lapsel on pruunid pikad juuksed ja pruunid silmad ning ta räägib üksnes saksa keeles.

Politsei palub kõigil, kes omavad informatsiooni Anne ja tema tütre asukoha kohta, helistada politseisse numbril 612 3000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles