Saksamaalt põgenenud ema ja tütar leiti Võrust bussipeatusest

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Politsei sai Saksamaalt koos oma lastekodust võetud tütrega põgenenud ema ja tütre reedel kätte Võrust bussipeatusest.

«Eesti politsei teatel leiti mõlemad tervena reedel kella 13 paiku (Eesti aja järgi 12 paiku - toim),» seisis Rhein-Bergi piirkonna politsei pressiteates.

Saksa politsei sõnul paigutati kümneaastane tüdruk esialgu Eestis laste turvakodusse. Anne suhtes on Saksamaal algatatud kriminaalmenetlus lapseröövi paragrahvi alusel.

Rhein-Bergi piirkonna politsei otsustab järgmisel nädalal koos Kölni prokuratuuriga, kuidas edasi tegutseda. Praegu ei ole veel selgunud, miks ema koos lapsega just Eestisse sõitis ja milline oli naise edasine tegevusplaan.

Eesti politsei ei kommenteeri, mis emast ja tütrest edasi saab, kuna tegemist on Saksamaa politsei menetlusega.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Uku Tampere teatas reedel, et 31. augustil Saksamaal Kürteni lastekodust oma lapse ebaseaduslikult kaasa viinud Anne ja tema tütar leiti Lõuna-Eestist.

«Nad leiti üles Lõuna-Eestist ja on praegu politsei järelevalve all. Leiti reedel, kuid täpselt kellaaega ei tea,» ütles Tampere.

Saksa ja Eesti politsei otsisid taga Nordrhein-Westfaleni liidumaal elavat Annet, kes viis 31. augustil ebaseaduslikult lastekodust ära oma lapse ja lahkus teadmata suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles