Haapsalu politseihoones end tulistanud piirivalvur suri haiglas

Georgi Beltadze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalvur binokliga.
Piirivalvur binokliga. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna kella 15.25 ajal tulistas Haapsalu politseijaoskonna vanempiirivalvur end ajal, mil politsei- ja piirivalveamet (PPA) sisekontrollibüroo ametnikud olid talle esitamas kahtlustust isikuvastases kuriteos. Üliraskelt vigastada saanud mees suri hiljem haiglas.

Juhtunu tagajärjel sai vanempiirivalvur üliraskeid vigastusi ning ta viidi haiglasse ja arstid püüdsid ta elu päästa, teatas PPA oma pressiteates. PPA peadirektor Elmar Vaher ütles «Aktuaalsele Kaamerale», et arstidel ei õnnestunud 38-aastase ametniku elu päästa ning mees suri haiglas, vahendas ERR Uudised.

Esialgse info kohaselt tulistas ametnik end teenistusrelvast oimukohta pärast seda, kui sisekontrollibüroo ametnikud olid talle tutvustanud läbiotsimismäärust. Juhtunu leidis aset politseihoones.

Ametnikku kahtlustatakse seksuaalkuriteos alaealise vastu. Menetlust viib läbi PPA sisekontrollibüroo ja seda juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Tänase juhtumi kõigi asjaolude välja selgitamiseks alustati menetlus, mida viib läbi Põhja prefektuuri kriminaalbüroo ning mida juhib riigiprokuratuur.

Vaheri sõnul on juhtum traagiline ja emotsionaalne väga mitmel põhjusel. «On siiralt kahju, et selline juhtum aset leidis. Täna on kõige olulisem toetada politseiametniku lähedasi ja kolleege ning teha selgeks tänase sündmuse asjaolud,» rääkis Vaher.

Copy
Tagasi üles