Ungari ehitab tara ka Horvaatia piirile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari sõjaväelased Ungari-Serbia piirile ehitatud tara kõrval patrullimas. Pilt on illustratiivne
Ungari sõjaväelased Ungari-Serbia piirile ehitatud tara kõrval patrullimas. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Ungari peaminister Viktor Orbán ütles kolmapäeval usutluses ajalehele Die Presse antud usutluses, et tara ehitatakse ka Horvaatia piirile.

Ungari välisminister Péter Szijjártó õigustas samuti riigipiirile tara ehitamise otsust, öeldes, et sisserändajate eest suudab kaitsta üksnes «füüsiline tõke». Minister ütles, et Euroopa Liit peaks aitama Kreekal põhja poole suunduva põgeniketulvaga toime tulla.

Põgenikud, kes tulevad Serbiast ja taotlevad Ungaris varjupaika, saadetakse äraütlemise korral Serbiasse tagasi, ütles Szijjártó.

Ungari on ehitanud piirile Serbiaga 175-kilomeetrise tara, ent see ei ole peatanud põgenikevoolu riiki. Budapest on lubanud tara ehitada ka lõigule piiril Rumeeniaga.

Esmaspäeval sisenes Ungarisse rekordilised 9380 migranti. Teisipäeval jõustusid Ungaris karmimad immigratsioonivastased meetmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles