Paet: Eesti ei otsusta oma vägede välja toomist Afganistanist üksinda

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõdurid Afganistanis.
Eesti sõdurid Afganistanis. Foto: Rinze Klein

Välisminister Urmas Paet tõdes täna valitsuse pressikonverentsil, et Eesti ei plaani sarnaselt mitme Euroopa riigiga otsustada iseseisvalt oma vägede välja toomist Afganistanist.

«Me ei ole täna selles seisus, et nimetada konkreetseid tähtaegu,» tunnistas Paet.

Minister lisas, et NATO otsustas koos missiooni alustamise ja oleks mõistlik, kui otsustaks koos ka selle lõpetamise.

«Riikide ükshaaval missioonist ära kukkumist ei pea ma õigeks. Riskid, millega missiooni alustati olid kõigile ühised ja lõpptingimused peaksid olema samuti ühised,» tõdes Paet.

Minister lisas, et peab õigustatuks missiooni lõpetamist juhul, kui Afganistani riigivõim saab ise hakkama ja ei kujuta oma kodanikele ja teistele riikidele ohtu.

Valitsuse toetuse saanud riigikogu otsuse eelnõu kohaselt pikendatakse rahvusvahelisel rahutagamismissioonil Afganistanis kaitseväe kuni 170 kaitseväelase kasutamise tähtaega 1. jaanuarist kuni 31. detsembrini 2011.

Kaitseväe üksused on Afganistanis NATO juhitavate rahvusvaheliste julgeoleku abijõudude (ISAF – International Security Assistance Force) koosseisus teeninud alates 13. märtsist 2003.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles