Terras soovitas Gruusial NATO püüdlusi jätkata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Terras
Riho Terras Foto: AFP / Scanpix

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras soovitas Gruusial NATO-suunalisi püüdlusi jätkata.

Kindralleitnant Terras kohtus esmaspäeval ametlikul visiidil Gruusiasse riigi kaitseministri Tinatin Khidasheli ja Gruusia kaitsejõudude juhi kindralmajor Vahtang Kapanadzega, teatas kaitseväe peastaap BNSile.

Mõlemal kohtumisel oli jutuks ka Georgia NATO püüdlus ja Terras rõhutas, et Eesti jätkab Georgia toetamist sellel teel. «Isegi kui on raske ja see eesmärk justkui kaob eest, ärge jätke pingutusi, kuni te olete ühel hetkel NATO sõbralikus peres,» ütles kindralleitnant Terras.

«Eesti toetab teid igal juhul,» kinnitas ta. Kaitseväe juhata lisas, et NATO püüdlused ei sõltu vaid kaitseväe arengutest, vaid sama tähtsad on reformid majanduses, sotsiaalsfääris, hariduses ja muudes eluvaldkondades.

Mõlemad pooled olid üht meelt, et Eesti ja Gruusia sidemed ning koostöö on väga head, kuid samas on ka valdkondi, kus saab teineteist veel rohkem aidata.

Gruusia on väga huvitatud osalemast Eestis paikneva NATO küberkaitse kompetentsikeskuse töös ja soovib saada kogemusi Eesti psühholoogilise kaitse tegevusest. Eesti kaitsevägi aga on huvitatud infovahetusest ja osaleb võimalusel ka Gruusia korraldatud õppustel, saamaks kogemusi Eestist erineval maastikul ja kliimatingimustes.

Pärastlõunasel külastusel Vaziani sõjaväebaasi nähti tankitõrjesimulaatoreid, mis kasutavad Eestis programmeeritud tarkvara. «Ma näen siin suurt võimalust ka teistele Eesti ettevõtjatele, kes saaks oma ärihuvid rakendada Georgia kaitsetööstuse vankri ette,» ütles kindralleitnant Terras.

Kaitseväe juhataja asetas esmaspäeval ka pärja Gruusia eest sõdades langenute memoriaalile Kangelaste väljakul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles