Ööklubi rõdult kukkunu: mind uimastati korgijoogiga

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pühapäeva öösel Kuressaare ööklubis Diva teise korruse rõdult alla hüpanud 27-aastase naise sõnul on ta veendunud, et keegi sokutas talle joogi sisse GHB-d ehk korgijooki.

Naine on kindel, et tegemist oli just korgijoogiga. «Olin tolleks hetkeks väga vähe võtnud (alkoholi tarbinud – toim). Tean, mismoodi see mõjub ja mis seisu inimese paneb,» ütles naine ajalehele Meie Maa. Ta teinud samasuguse juhtumi läbi Divas kaheksa aastat tagasi. 

«Siis ma olin noorem ega kontrollinud neid asju. Turvamees kutsus takso ja läksin koos sõbrannaga ära, kuid pärast seda ei mäletanud mitte midagi,» ütles leheveergudel anonüümseks jääda soovinud korgijoogi ohver.

Pärast kaheksa aasta tagust juhtumit ei ole ta lasknud kellelgi endale jooki välja teha. Ometi kadus möödunud pühapäeva öösel Divas uuesti valvsus. 

«Olen alati jälginud, et kui ma kuhugi oma klaasi jätan, siis enam seda ei puutu. Mida ma Kuressaares ikka kardan? Siin on nii väike koht. Korgijoogibuum oli siin aastaid tagasi,» põhjendas naine tähelepanelikkuse kadu sel korral.

Lasi kaks kokteili välja teha

Pühapäevase juhtumi kohta mäletab ta kõike täpselt, mis enne teisele korrusele minekut toimus. Naine lasi Divas ühel mandrimehel endale välja teha kaks kokteili. 

«Ajasin teda mitu korda oma seltskonnast ära ja et ta jätaks meid rahule, aga lõpuks, no okei, tantsigu siis meiega,» meenutas peoline. Ühe kokteili jõi ta ära, kuid teine jäi poolikuks. Pärast seda tundis naine end kehvasti ja palus sõbrannal vett tuua. 

«Mäletasin, et läksin ukse poole. Edasi on pime maa. Järgmisel hetkel olin kusagil pikali. Ärkasin haiglas,» kirjeldas ta oma seisundit. Kuidas ta ööklubi teisele korrusele läks ja mis seal edasi tegi, ta ei mäleta.

Eilses Meie Maas pealtnägija toodud jutus mainitud ööklubi meeskülastajaga tekkis naise sõnul tal küll vaidlus, kuid see mees ja vestlus ei puutunud tema kinnitusel absoluutselt asjasse.

Keeruline tõestada

Teada on arvatav kahtlusalune, kes võis pühapäeva öösel Divas korgijooki klaasi sokutada. Isiklikke kontakte kasutades ja fotot levitades õnnestus naisel kindlaks teha mees, kes selle teo taga väidetavalt peitub. 

Tegemist on varem korgijoogi ja muude narkootiliste ainete levitamise pärast kohtulikult karistatud isikuga.

Lahendamist vajab küsimus, kuidas tuvastada GHB sisaldus veres, sest tavahaiglal endal ei ole see võimalik. Ainus variant oleks politsei kaudu, kes saab uurimise käigus määrata ekspertiisi haiglast võetud vereproovile. Naise sõnul vereproovi tal haiglas ei võetud, mis tähendab, et korgijoogiloo tõestamine võib osutuda keeruliseks, aga korgijoogi ohver ei jäta jonni ja võitleb edasi.

«Ostke endale jook ise. Kui oled selle ise kuhugi ripakile jätnud või keegi võõras joogi toob, siis jooda see talle kas või sisse, aga ära ise puutu,» soovitas naine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles