Ilves Dressenile armu andmisest: olulisem on, et me saame oma kodaniku tagasi vabadusse

Georgi Beltadze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Mihkel Maripuu

President Toomas Hendrik Ilves ütles New Yorgis ÜRO peaassambleel viibides, et kuigi Eston Kohver on jõudnud tagasi koju, ei aita see kaasa Eesti-Vene suhete paranemisele.

Ilves viibis reedel parasjagu USAs, kui ta kiitis heaks Aleksei Dresseni armuandmisotsuse. President ütles, et sellel hetkel, kui oli vaja otsusele alla kirjutada, oli tema suhtumine Dressenisse teisejärguline küsimus, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«See oli viis, kuidas saada meie kodanikku tagasi Eestisse ja loomulikult Eesti president teeb kõike, mida vaja seaduse raames ja järgides Eesti seadusi, et tuua Eesti kodanikku koju, ja kui see nõuab, et me anname, et mina annan armu inimesele, kes on läinud vangi riigireetmise eest, siis selles olukorras on olulisem, et me saame oma kodaniku tagasi vabadusse,» ütles riigipea.

Ilves ütles veel, et tema hinnangul ei ole Kohvri teema lõpetamise tõttu kahe riigi suhetes midagi väga palju paremaks muutunud.

«Parimal juhul ma võiksin siis öelda, et meil on siis see varasem seis taastatud, kus röövitud Eesti kodanik on kodus,» rääkis president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles