Külarahvas protestib võimaliku katkusigade matmispaiga vastu

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seakatku puhul keelatakse ohutsooni sisenemine.
Seakatku puhul keelatakse ohutsooni sisenemine. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Saaremaal asuva Järise küla elanikud ei ole nõus sellega, et nende küla on üks kahest asulast Saaremaal, kuhu Aafrika seakatku Saaremaale leviku korral võidakse hakata loomseid jäätmeid matma. Mustjala vallavalitsus on külaelanikega ühel meelel.

Mustjala valla Järise küla elanikud saatsid üleeile pöördumise vallavalitsusele, milles teatavad, et nad on saanud teada, et Järise külas on välja valitud koht Aafrika seakatkuga nakatunud loomade matmiseks, kirjutab Saarte Hääl.

«Seoses sellega on meil tekkinud mure ja tõsine hirm, et see kahjustab meie küla elu ja reostab meid ümbritsevat keskkonda,» seisab pöördumises, millele on alla kirjutanud 17 inimest Järise külast.

Pöördumises on välja toodud ka hulk argumente, miks Järise küla külaelanike arvates sigade matmispaigaks ei sobi. Valdavas osas on need seotud ümbruskonnas olevate veekogude, kaevude, kohaliku ulukipopulatsiooni ja muu taolisega. Lisaks märgitakse, et külas tegutseb ettevõte, kes kasvatab kuusetaimi ja mille toodang läheb nii Soome kui ka Eestisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles