Eesti maksab liikmemaksudeks 6,3 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimastel päevadel on kaaperdatud meilikontolt saadetud kirju, milles palutakse aidata rahahädas tuttavat. Foto on illustratiivne.
Viimastel päevadel on kaaperdatud meilikontolt saadetud kirju, milles palutakse aidata rahahädas tuttavat. Foto on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Välisministeerium maksab järgmisel aastal rahvusvaheliste organisatsioonide liikmemaksudeks pisut üle 6,3 miljoni euro.

Tuleva aasta riigieelarve eelnõu kohaselt on välisministeeriumi 2016. aasta eelarves rahvusvahelise organisatsioonide liikmemaksudeks kokku ette nähtud 6 303 499 eurot, selgub eelnõu seletuskirjast. Lõppeva aastal oli ministeeriumil liikmemaksude maksmiseks ette nähtud 50 000 eurot ehk 0,8 protsenti rohkem.

Liikmemaksudeks mõeldud summa vähenemine järgmisel aastal ei ole siiski tingitud sellest, et Eesti oleks mõnest organisatsioonist välja astunud, kinnitas välisministeeriumi esindaja Maria Belovas.

«Liikmemakse arvestatakse teatava varuga, kuna mõnedes organisatsioonides selgub liikmemaksu täpne summa alles aasta lõpus,» selgitas Belovas. Tema sõnul mängib oma rolli ka euro kursi muutus USA dollari ja Šveits frangi suhtes, kuna osade organistasioonide liikmemakse tasutakse nendes vääringutes.

Välisministeeriumi valitsemisala on seotud 16 rahvusvahelise organisatsiooni liikmelisusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles