Järgmisel nädalal tuleb Eestisse NATO peasekretäri eriesindaja

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO ja selle liikmete lipud alliansi peakorteri juures Brüsselis.
NATO ja selle liikmete lipud alliansi peakorteri juures Brüsselis. Foto: SCANPIX

6. oktoobril saabub Eestisse NATO peasekretäri eriesindaja Marriët Schuurman, et osaleda Eesti NATO ühingu korraldatud rahvusvahelisel ümarlaual «Naised ja julgeolek».

Schuurmani sõnul on 2015. aasta tähiseks, mil rahvusvaheline kogukond pöörab tähelepanu naiste võrdsele kohtlemisele. Möödub ka 20 aastat Pekingi Deklaratsioonist ja 15 aastat ÜRO resolutsioonist nr 1325 teemal «Naised, rahu ja julgeolek».

Selle resolutsiooni tegevuskava on Schuurmanni sõnul aluseks naiste mõjuvõimu ja koostöö süvendamisel ja teadlikkuse tõstmisel. «On aeg üle vaadata senised õppetunnid ja vastu võtta väljakutsed, mida uus julgeolekuolukord pakub,» märkis ta.

Ümarlaual esinevad lisaks Schuurmanile ka kaitseminister Hannes Hanso, Soome suursaatkonna minister Heli Kanerva ja Gruusia naiste assotsiatsiooni «Nõustumine» esinaine Julia Karashvili. Debatti juhib välisministeeriumi poliitikaküsimuste asekantsler Kyllike Sillaste-Elling.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles