Balti riikides hakkab ilmuma Novaja Gazeta veebiväljaanne

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novaja Gazeta.
Novaja Gazeta. Foto: SCANPIX

Oktoobri lõpus või novembri alguses avatakse Balti riikides Venemaa sõltumatu ajalehe Novaja Gazeta allüksus Novaja Gazeta Baltija ning see hakkab ilmuma internetiväljaandena, kirjutas BNS.

Putini režiimi suhtes kriitiline Novaja Gazeta tegutseb Venemaal aastast 1993 ja ajalehes on töötanud mitmed praeguseks tapetud tuntud ajakirjanikud, nagu Anna Politkovskaja, Juri Štšekotšihhin, Anastassija Baburova ja Igor Domnikov.

Novaja Gazeta Eesti partneri MTÜ Avatud Ühendus Informbureau juhatuse liige Oleg Kofman, kes on ühtlasi Novaja Gazeta Baltija toimetaja, ütles BNSile, et testrežiimis alustab Novaja Gazeta Baltija juba tuleval nädalal, aga päris töö algab oktoobri lõpus.

Oma ajakirjanikke Novaja Gazeta Baltijal Kofmani sõnul veel ei ole, vaid materjalid tellitakse Eestis, Lätis ja Leedus elavatelt ajakirjanikelt, millekohased kokkulepped on praeguseks ka juba olemas.

Kofman ise tegeleb Tallinnast Eesti, Läti ja Leedu saidi juhtimisega ja esialgu avaldavad leheküljed põhiliselt materjale Venemaa sündmustest, kuid kaks korda nädalas tulevad avaldamisele ka Balti riikide ajakirjanike materjalid.

Temaatika ja rubriigid on seejuures samad, mis Moskva veebiküljel, arvestades siiski iga Balti riigi eripära. Põhilisteks rubriikideks on uudised, poliitika, ühiskond ja kultuur.

Kofmani sõnul on praegu veel raske öelda, millal Novaja Gazeta Baltija võiks hakata ilmuma ka paberil, kuid seda näitab aeg. Kofmani kinnitusel püüab Balti väljaanne säilitada Moskva väljaande vaimu.

Esialgu on veebileht vaid venekeelne, kuid projekti edenedes otsustatakse, kas avaldada seda ka leedu, läti ja eesti keeles.

Novaja Gazeta Baltija veebilehed leiab aadressidelt novayagazeta.ee, novayagazeta.lv ja novayagazeta.lt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles