Pärnumaal hukkus põlevas korteris mees

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Pärnumaal põles täna öösel kortermaja, mille kustutamisel leiti surnud mees. 

Häirekeskus sai kella 00.40 ajal teate tulekahjust Tootsis. Teataja sõnul oli Kesk tänava ühe kortermaja trepikoda suitsu täis. Sündmuskohale jõudes selgus, et maja üks esimese korruse korter on suitsu täis.

Kahetoalisesse korterisse sisenenud suitsusukeldujad leidsid tulekolde korteri koridori ja eestoa vahelt. Sealt oli tuli levinud edasi toas paikneva tugitoolini. Kannatanu, 59-aastane mees leiti magamistoast. Mees toimetati majast välja ning anti üle kiirabile, kuid päästa teda enam ei õnnestunud.

Tööd sündmuskohal lõpetati enne kella 2 öösel.

Tõenäoliselt oli tulekahju kestnud juba mõnda aega, sest terves korteris olid tugevad kuuma-, suitsu- ning tahmakahjustused. Päästjad suitsuandurit põlenud korterist ei leidnud. Ka teistesse koridori korteritesse jõudis info põlengust vaid suitsu levimisel.

Lääne päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Piret Seire palub kõigil olla hoolivamad ja märgata neid, kes vajavad abi. «Tõsiasi on see, et kui selles korteris oleks olnud paigaldatud suitsuandur, oleks tulekahju avastatud tunduvalt varem ning inimelu oleks saanud päästa,» tõdeb Seire.

Tuleõnnetuse täpsemate asjaolude välja selgitamiseks on algatatud menetlus.

Viimase ööpäeva jooksul on Pärnumaal tules hukkunud kolm inimest.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles