Kaks grusiini ja üks venelane saadeti Tallinnast tagasi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Passikontroll Tallinna lennujaamas
Passikontroll Tallinna lennujaamas Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna lennujaamast ei lastud eile riiki kaht grusiini ja üht Venemaa kodanikku, kel polnud kaasas vajalikke dokumente ning kelle reisi eesmärgid jäid hämaraks.

Eile saabusid lennukiga Istanbulist Tallinna piiripunkti kaks Gruusia kodanikku: 1973. aastal sündinud ja 1975. aastal sündinud mehed. Piiril koostati neile sisenemiskeelud, sest neil polnud dokumente, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi, samuti polnud neil piisavalt elatusvahendeid. Meeste viisad tunnistati kehtetuks.

Kuni tagasilennuni viibivad mehed Tallinna lennujaama non-Schengeni alal.

Lennuga Moskvast saabus aga Tallinna piiripunkti 1991. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik. Ka temal polnud ette näidata dokumente, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi, samuti puudus tal hotelli broneering ja tagasilennu pilet. Inimese selgitused reisieesmärgi kohta olid ebausaldusväärsed.

Tallegi koostati sisenemiskeeld ning ta viibib tagasilennuni Tallinna lennujaama non-Schengeni alal.

Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve talituse ametnik koostas aga eile 1978. aastal sündinud Ameerika Ühendriikide ja Egiptuse Araabia Vabariigi kodanikule ettekirjutuse Eestist lahkumiseks. Isik ise ütles, et eksis lubatud viisavaba viibimisaja arvutamisel ning oli seetõttu Eestis seadusliku aluseta viis kalendripäeva. Sissesõidukeeldu talle ei kohaldatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles